Beskrivelse
Krabbekløer fra store taskekrabber – friskfanget i Vesterhavet.
(Cancer parugos)
Krabbekløer er en fantastisk delikatesse, det er nemt at lave, og så er det er hyggeligt at sidde ved bordet og pille kødet ud og spise det. En god idé at bruge en skaldyrsgaffel, samt at stille skylleskåle/våde klude på bordet.
Fangstmetode: Trawl-/garnfiskeri.
Fangstområde: FAO27
Oprindelse: Danmark
Tilberedning:
Tilberedning af krabbekløer er lige til. Først skal der laves en stor gryde med vand. Her tilsættes ca. 1 spsk salt, 1 tsk sukker pr. liter. Der skal minimum 2 liter pr. kg. krabbekløer. Når vandet koger lægges krabbekløerne nedi, og gryden skal tilbage på kogepunktet igen. Afhængigt af størrelsen på krabbekløerne skal det herefter simre i 13 – 18 minutter. Efterfølgende tages de af blusset og afkøles i lagen. Hvis kløerne er fortsat er frosne ved kogning, så forlænges kogetiden naturligvis. Det er derfor optimalt, af de er friske eller helt optøede inden kogning.
Serveres helt klassisk med ristet brød, citron og mayonnaise – det smager forrygende!
Tip! Den nemmeste at måde at åbne kløerne på, er ved at holde kloen i en hul hånd og slå hul på skallen med 1-2 slag med en spiseske. Det kan alternativt anbefales, at man ligger det ind i en frysepose, så man ikke har krabbekløer over det hele 🙂
Holdbarhed: Opbevares de ved 0-2 grader kan de holde sig friske i ca. 3 dage. Opbevares de ved 3-5 grader i køleskabet, opfordrer vi til at benytte kløerne indenfor 24 timer efter levering. Har de været frosne, anbefales optøning i køleskab.
KAN FRYSES.