Blåmuslingen er særlig kendt på deres karakteristiske sort- blå- violette og ovale skal. Blåmuslinger - er billige og pivsunde! (Mytilus edulis)
Blåmuslingen er særlig kendt på deres karakteristiske sort- blå- violette og ovale skal. Blåmuslinger - er billige og pivsunde! (Mytilus edulis)
Blåmuslingen er særlig kendt på deres karakteristiske sort- blå- violette og ovale skal. Blåmuslinger - er billige og pivsunde! (Mytilus edulis)

Blåmuslinger 1 KG

95,00 kr.

Blåmuslingen er særlig kendt på deres karakteristiske sort- blå- violette og ovale skal.

Varenummer (SKU): muslinger-001 Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Blåmuslingen er særlig kendt på deres karakteristiske sort- blå- violette og ovale skal.

Blåmuslinger – billige og pivsunde!

(Mytilus edulis)

Blåmuslinger smager fantastisk!

Blåmuslingen indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Blåmuslingen er særligt rig på jod, selen og zink, og den har et højt indhold af A-, E- og B12-vitamin.

Tilberedning:

Sådan renser du muslinger: Vask blåmuslingerne i rindende, koldt vand. Smid de muslinger ud, hvor skallen er gået i stykker. Muslingerne skal være friske, levende og tætlukkede, når de lægges i gryden.

Giv muslinger med åben skal et let slag mod køkkenbordet – lukker de sig ikke, skal de kasseres. Under kogningen skal muslingerne åbne sig. Smid dem væk, som stadig er lukkede.

Ud over at dampes med forskellige krydderurter, kan blåmuslinger også marineres, røges, steges og grilles.

Tip! Kog en suppe med urter, hvidvin og evt. lidt fløde i en stor gryde og ved høj varme tilberedes de friske muslinger heri. Ryst gryden undervejs.  Når muslingerne åbner sig, er retten klar.

Skal det være ekstra nemt, lægger du bare muslingerne direkte på grillen ved høj varme – klar på kort tid og kan nydes med et glas koldt hvidvin.

Opbevaring

Blåmuslinger bør opbevares på køl  – helst i net eller åben emballage. Uåbnede muslinger kan holde sig ca. 3 dage på køl.

Frysning: Nej

Oprindelse: Danmark/Holland/Sverige