Grillet Kulmule
Description
Grillet kulmule med frisk couscoussalat – en let og velsmagende ret, hvor saftig fisk grilles og serveres med en farverig salat af couscous, blomkål, tomater, oliven og feta, krydret med friske urter. Perfekt til en let middag eller sommermåltid.
Ingredienser
- 500 g kulmulefilet med skind
- Frisk timian
- 200 g couscous
- 2 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 200 g blomkål
- 4 forårsløg
- 1/4 bundt dild
- 100 g gule cherrytomater
- 100 g røde cherrytomater
- 100 g feta
- 16 sorte oliven
- Salt
- Sort peber
- 1 citron, i både
Fremgangsmåde
• Kom couscous i en stor skål, hæld 2 dl kogende vand og 2 spsk oliven–
olie deri. Rør det rundt med en gaffel for at løsne couscoussen. Lad det
trække i 10 minutter.
• Pluk blomkål i små buketter og snit det fint. evt. på mandolin.
• Snit forårsløg fint, pluk dild, halvér tomaterne og skær feta i mindre
stykker.
• Vend det sammen med blomkål, oliven og couscous. Smag til med salt
og peber.
• Hak timian groft og vend fisken deri sammen med 1 spsk olivenolie, salt
og peber.
• Grill fisken på en varm grillpande eller havegrill i ca. 1,5 minut på hver
side og servér den med couscoussen.