Ceviche af kuller
Description
En frisk og smagfuld ret, hvor fisk marineres i limesaft og blandes med farverige grøntsager som rødløg, chili, tomater og avocado. Serveres med sprøde hjemmelavede bananchips og en krydret creme af peberfrugter, hvidløg og ingefær. Perfekt som en imponerende forret eller let hovedret.
Ingredienser
Ceviche:
- 500 g kullerfilet
- 2 dl limesaft
- 1 rødløg
- 1 chili uden kerner
- 3 tomater uden kerner
- 2 avocadoer
- 1 bundt koriander
Bananchips:
- 2–3 hele økologiske bananer (stilken kun lige skåret af)
- Olie til fritering
Creme af peberfrugt:
- 4 gule peberfrugter (grillet møre, skindet må gerne være sort)
- 1 cm ingefær
- ½ fed hvidløg
- ½ chili uden kerner
- 3–4 spsk olivenolie
- Salt
Fremgangsmåde
BANANCHIPS
Olien varmes op til 160-180 grader. Skær tynde skiver af bananerne på den lange
led (gerne på mandolinjern) og friter dem i olien. Når de er gyldne og sprøde, tages
de op af olien og lægges til afdrypning på noget køkkenrulle. Lav lidt ad gangen så
olien ikke falder for meget i temperatur, når bananerne kommes i.
CREMEN
Hvidløg presses, ingefær rives og chili hakkes fint. Pil den brændte skræl af peberfrugterne og fri dem for kerner. Blend alle ingredienserne til cremen. Smag til med salt.
CEVICHE
Skær fisken i 1,5 cm tern. Vend fiskestykkerne i limesaften og lad dem trække i ca.
10 minutter til de er blevet hvide. Skær rødløg, chili, tomater og avocado i små tern.
Hak koriander groft (gem lidt til pynt). Tag fisken op af limesaften og vend fisketernene sammen med de hakkede grøntsager. Vend cremen i.