Rimmet Jomfruhummer
Description
Rimmet jomfruhummer er en elegant ret, hvor jomfruhummerhaler nænsomt salt- og sukkerbehandles for en delikat smag. Retten anrettes med små æblekugler, friske ærter og en cremet flødesauce tilsmagt med citron, toppet med hjemmelavet dildolie og pyntet med dild og blomster. En perfekt ret til at imponere gæsterne – især hvis flødesaucen serveres direkte ved bordet.
Ingredienser
- 400 g jomfruhummerhaler (uden skal og tarm)
- 2 Granny Smith æbler
- 1 persiennejern
- 200 g friske søde ærter i bælg
- 2 dl 50% fløde fra Arla Unika (eller almindelig piskefløde)
- 1 stort bundt dild
- 3 dl rapsolie
- Fint salt
- Sukker
- Evt. lidt citronsaft
- Forglem mig ej (eller anden spiselig blomst)
Fremgangsmåde
RIMMET JOMFRUHUMMER
Start om morgenen. Bland 50/50 fint salt og sukker. Drys gavmildt jomfruhummer-
halerne med blandingen. De skal højst sandsynligt have mere, end du tror. Lad dem
stå på køl og rimme hele dagen.
DILDOLIE
Pluk de tykke stængler fra dildkvistene (gem et par kviste til pynt). Blend dildkviste-
ne med olien i en almindelig blender i 10-12 minutter til olien føltes varm. Sigt olien
igennem en finmasket sigte. Den skulle gerne være blevet grøn.
ANRETNING
Smag fløden til med lidt salt og evt. citronsaft. Pil ærterne ud af bælgene. Lav små
kugler af æblerne med persiennejernet. Skær jomfruhummerhalerne i små stykker
og fordel dem i små dybe tallerkner. Anret æbler og ærter ind imellem som på
billedet. Pynt med dild og blomster. Hæld lidt olie op i fløden og rør rundt med en
ske. Hæld med skeen flødesaucen ned i bunden af tallerkenen. Dette kan gøres ved
bordet foran dine gæster for showets skyld.