Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rimmet jomfruhummer med dildolie, friske ærter og æblekugler – en smuk og delikat servering, der imponerer både smagsløg og øjne.

Rimmet Jomfruhummer


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen anmeldelse

  • Forfatter: FriskFangetFisk

Description

Rimmet jomfruhummer er en elegant ret, hvor jomfruhummerhaler nænsomt salt- og sukkerbehandles for en delikat smag. Retten anrettes med små æblekugler, friske ærter og en cremet flødesauce tilsmagt med citron, toppet med hjemmelavet dildolie og pyntet med dild og blomster. En perfekt ret til at imponere gæsterne – især hvis flødesaucen serveres direkte ved bordet.


Ingredienser

Skaler
  • 400 g jomfruhummerhaler (uden skal og tarm)
  • 2 Granny Smith æbler
  • 1 persiennejern
  • 200 g friske søde ærter i bælg
  • 2 dl 50% fløde fra Arla Unika (eller almindelig piskefløde)
  • 1 stort bundt dild
  • 3 dl rapsolie
  • Fint salt
  • Sukker
  • Evt. lidt citronsaft
  • Forglem mig ej (eller anden spiselig blomst)

Fremgangsmåde

RIMMET JOMFRUHUMMER

Start om morgenen. Bland 50/50 fint salt og sukker. Drys gavmildt jomfruhummer-

halerne med blandingen. De skal højst sandsynligt have mere, end du tror. Lad dem

stå på køl og rimme hele dagen.

DILDOLIE

Pluk de tykke stængler fra dildkvistene (gem et par kviste til pynt). Blend dildkviste-

ne med olien i en almindelig blender i 10-12 minutter til olien føltes varm. Sigt olien

igennem en finmasket sigte. Den skulle gerne være blevet grøn.

ANRETNING

Smag fløden til med lidt salt og evt. citronsaft. Pil ærterne ud af bælgene. Lav små

kugler af æblerne med persiennejernet. Skær jomfruhummerhalerne i små stykker

og fordel dem i små dybe tallerkner. Anret æbler og ærter ind imellem som på

billedet. Pynt med dild og blomster. Hæld lidt olie op i fløden og rør rundt med en

ske. Hæld med skeen flødesaucen ned i bunden af tallerkenen. Dette kan gøres ved

bordet foran dine gæster for showets skyld.

Rimmet jomfruhummer med dildolie, friske ærter og æblekugler – en smuk og delikat servering, der imponerer både smagsløg og øjne.
Rimmet jomfruhummer med dildolie, friske ærter og æblekugler – en smuk og delikat servering, der imponerer både smagsløg og øjne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star