Beskrivelse
Jomfruhummerhaler, 1000 gr. (Afsendes ferske) Str 8-12 stk. pr kg
(Nephrops Norvegicus)
Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Oftest er det udelukkende halerne, der bliver spist på jomfruhummeren, mens de hele jomfruhummere er flottere og giver bedre muligheder for at anrette flot. Omvendt er der normalt meget spild ved køb af hele jomfruhummer (resterne kan benyttes til at koge fond), hvorfor jomfruhummerhalerne er ideelle til dig, der gerne vil have “value for money”.
Tilberedning:
Kødet er fast, magert og hvidt med en svag lyserød farve på ryggen. Kødet er “finere” i konsistensen end hummerens kød. Jomfruhummere smager fantastisk direkte på grill med lidt hvidløgssmør og citron.
Jomfruhummerhalerne er særdeles velegnet til at blive kogt eller tilberedt i ovnen, og kan både bruges til forret, hovedret eller som en snack på en franskbrødsmad til natmad/skrubaf-mad.
BØR TILBEREDES VED MODTAGELSE
Fangstmetode: Trawl/havfiskeri
Oprindelse: Danmark
Fangstområde: FAO27
Holdbarhed : Opbevares jomfruhummerne ved 0-2 grader, kan de holde sig friske i ca. 3 dage. Opbevares jomfruhummerne ved 3-5 grader i køleskabet, opfordrer vi til at benytte dem indenfor 24 timer efter levering.
Ved nedfrysning er holdbarheden 3-6 mdr. Husk optøning i køleskab.
Frysning: Anbefales ikke
OBS! Kan indeholde spor af sulfitter.