Pighvar med bacon og hvidløg
Description
En super lækker fiskeret fra øverste hylde. Vi har her besøgt Sandgaarden i Søndervig som har beriget os med denne skønne opskrift.
Ingredienser
1 hel pighvar (ca. 1200 g)
Sauce:
12 fed hvidløg
200 g bacon skåret i terninger
75 g usaltet smør
4 dl kalvefond, der koges ind til 1 dl
2 skalotteløg
½ dl olivenolie eller afklaret smør til stegning
Hakket løvstikke
Salt, peber
Mel til panering
Øvrigt tilbehør efter behag
Fremgangsmåde
Rengør fisken.
Vend den i mel og steg på panden i fedstoffet.
Krydr med salt og peber
Afslut evt. stegningen i en forvarmet varm ved 220 gr. I 5-10 minutter.
Sauce:
Sautér de finthakkede skalotteløg og baconterningerne i olivenolie på en pande.
Tilsæt den nedkogte kalvefond og hvidløgene og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilføj koldt smør, så saucen får den ønskede konsistens og smag.
Tilsæt lidt hakke løvstikke.
Efter stegningen anbringes fisken på et varmt fad.
Saucen med de hele hvidløgsfed og bacon hældes over.