Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havtaskekæber med ærte-,eddamamme- blomkålspuré

Havtaskekæber med ærte-,eddamamme- blomkålspuré


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen anmeldelse

  • Forfatter: FriskFangetFisk

Description

Havtaskekæber er en ret overset delikatesse, og havtaskekæberne finder man heller ikke ved alle fiskehandlere, men er får du en opskrift på denne delikate ret.

Havtaskekæber med ærte-,eddamamme- blomkålspuré


Ingredienser

Skaler

Salat

  • ½ blomkålshoved
  • 3 dl ærter
  • 2 dl Edamame bønner
  • 1 dl øko piskefløde
  • Tangsalt og peber
  • Tilbehør pynt:
  • 4 spsk saltede kapers
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk Tangsalt
  • Krydderurter til pynt

Tilbehør trøffeltangmayo:

  • 2 tsk. tangtrøffel ca. 3-4gram
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk. rødvin el. æblecidereddike
  • 2 Pasteuriseret æggeblommer (tages ud af køleren 30 før brug)
  • Tangsalt & peber

 Havtaskekæber:

  • 8 havtaskekæber eller 2 til hver
  • 2 dl tør hvidvin
  • ½  Saft og skal fra øko citron
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Salat

  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min. De sidste 3 minutter koges de frosne ærter og edamame bønner med kålen.
  • Hæld vandet fra, og blend blomkålen, bønner og ærter med en stavblender i gryden.
  • Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
  • Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.

Tilbehør Pynt

  • Rist kapers på en pande i lidt go olie til de er sprøde (pas på det kan godt sprutte lidt når de kommer på panden).
  • Gi dem et skvæt tangsalt så de er sprøde og let saltet.

Tilbehør trøffeltangmayo:

  • 2 tsk. tangtrøffel lunes op i 2 dl. smagsneutral olie v/ middelvarme (tangtrøflen varmes op i olien, for at trække smagsstofferne ud).
  • Olien køles ned så den har ca. samme temperatur som æggeblommer.
  • Æggeblommer blandes med eddike, salt og peber – hvis man har en go’ arm, kan man gøre det i hånden – jeg bruger en lille hurtighakker.
  • Når blandingen er dejlig luftig, tilsættes olien lidt af gangen.
  • Start forsigtigt, og øg tempoet i takt med at blandingen tykner.
  • Voilá, du kan nu lave mayo med tang.

Havtaskekæber

  • Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
  • Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
  • Krydr med tangsaltsalt og peber.
  • Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
  • Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering.
  • Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
  • Pynt med babyspinatblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star