Stjerneskud
Description
Ingredienser
Brød
- 4 skiver godt brød
Stegte fiskefileter
- 4 rødspættefileter (eller tilsvarende fisk)
- Rasp
- Hvedemel
- Æg
- Salt og peber
- Smør til stegning
Dampede fiskefileter
- 4 rødspættefileter
- 1 dl hvidvin
- 2 dl vand
- Peberkorn
- Citronsaft
Topping
- 4 skiver røget laks
- 150 g rejer
- 1 lille glas stenbiderrogn eller anden rogn
- 1 bundt grønne asparges
- 10–12 cherrytomater
- Agurk
- Krusbladet salat (f.eks. lollo bionda)
- ½ citron
- Frisk dild
Dressing
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk. mayonnaise
- Salt og peber
- Paprika
Fremgangsmåde
Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og stil den på køl. Forbered de grønne asparges ved at dampe dem kort i en lille gryde med lidt vand i bunden. Når vandet koger, tilsættes aspargesene. Lad dem koge i et par minutter, og hæld derefter vandet fra.
Rul fire rødspættefileter sammen, og fastgør lukningen med en tandstik. Hæld hvidvin, vand, lidt citronsaft og peberkorn i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Læg fiskerullerne i gryden, dæk med låg, og damp dem i cirka 1 minut. Tag forsigtigt fiskene op, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
Pisk et æg sammen i en dyb tallerken. Bland hvedemel, salt og peber på en stor tallerken, og fordel raspen på en anden tallerken. Vend fiskefileterne først i melet, derefter i ægget og til sidst i raspen. Steg dem i rigeligt smør på en varm pande, indtil de er gyldne på begge sider. Læg dem derefter på en tallerken med køkkenrulle for at absorbere overskydende smør.
Forbered toppingen ved at halvere tomaterne og riste brødet let. Læg et salatblad på brødet, efterfulgt af den stegte fisk, den dampede fisk, røget laks og rejer. Anbring et par asparges på toppen og pynt med lidt rogn, halve tomater, dild og en skive citron og agurk. Til sidst fordeles lidt dressing over stjerneskuddet, eller den kan serveres ved siden af.