Opskrift på stjerneskud – Vores opskrift på en klassisk smagfuld ret med sprød rødspættefilet, dampet fisk, rejer og kaviar serveret på smørstegt brød. Perfekt til frokostbordet!
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Et klassisk stjerneskud serveret med sprød rødspættefilet, dampet fisk, rejer, kaviar og frisk dild, toppet med en skive citron og serveret på smørstegt brød – en sand delikatesse, der bringer smagen af det traditionelle danske køkken til live.

Stjerneskud


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen anmeldelse

  • Forfatter: FriskFangetFisk

Description

Opskrift på stjerneskud menes at være opfundet af Ida Davidsen i 1962 i forbindelse med kosmonauten Jurij Gagarins besøg i København. Historien fortæller, at han fik serveret et stykke smørrebrød med rødspættefileter, der var stillet oprejst og formet som en raket – heraf navnet stjerneskud.

Siden da er stjerneskuddet blevet en klassiker inden for dansk smørrebrød. Opskriften har ændret sig lidt med tiden og gør det fortsat, men fælles for alle varianter er, at fiskefileterne stadig udgør hovedbestanddelen.


Ingredienser

Skaler

Brød

  • 4 skiver godt brød

Stegte fiskefileter

  • 4 rødspættefileter (eller tilsvarende fisk)
  • Rasp
  • Hvedemel
  • Æg
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Dampede fiskefileter

Topping

  • 4 skiver røget laks
  • 150 g rejer
  • 1 lille glas stenbiderrogn eller anden rogn
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1012 cherrytomater
  • Agurk
  • Krusbladet salat (f.eks. lollo bionda)
  • ½ citron
  • Frisk dild

Dressing

  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Salt og peber
  • Paprika

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og stil den på køl. Forbered de grønne asparges ved at dampe dem kort i en lille gryde med lidt vand i bunden. Når vandet koger, tilsættes aspargesene. Lad dem koge i et par minutter, og hæld derefter vandet fra.

Rul fire rødspættefileter sammen, og fastgør lukningen med en tandstik. Hæld hvidvin, vand, lidt citronsaft og peberkorn i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Læg fiskerullerne i gryden, dæk med låg, og damp dem i cirka 1 minut. Tag forsigtigt fiskene op, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

Pisk et æg sammen i en dyb tallerken. Bland hvedemel, salt og peber på en stor tallerken, og fordel raspen på en anden tallerken. Vend fiskefileterne først i melet, derefter i ægget og til sidst i raspen. Steg dem i rigeligt smør på en varm pande, indtil de er gyldne på begge sider. Læg dem derefter på en tallerken med køkkenrulle for at absorbere overskydende smør.

Forbered toppingen ved at halvere tomaterne og riste brødet let. Læg et salatblad på brødet, efterfulgt af den stegte fisk, den dampede fisk, røget laks og rejer. Anbring et par asparges på toppen og pynt med lidt rogn, halve tomater, dild og en skive citron og agurk. Til sidst fordeles lidt dressing over stjerneskuddet, eller den kan serveres ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star