Torsk

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater

Køb torsk online her!

Hvordan smager torsk?

Torsk er i top 3 over de mest populære fisk i Danmark. Dens kød er hvidt, og dens smag er saftig og mild. Den kan kendes på dens overbid, dens skægtråd eller den hvide linje der kører ned langs fisken. Torsken er en rovfisk som bl.a. lever af småfisk som tobis og sild, muslinger, krebsdyr, orme og egne artsfæller. I de ydre danske farvande bliver den kønsmoden i en alder af 3-4 år, og gyder som regel sidst på vinteren eller i starten af foråret, hvor de opsøger dybder ned til ca. 60 meters vand.

Hvor fanges torsk?

Den findes i meget af det østlige Atlanterhav. De fanges ligeledes i ydre som indre danske farvande. Vi foretrækker at sælge kvalitetstorsk fra Nordsøen hos FriskFangetFisk.dk. De kan både fanges i garn, med snurrevod eller med trawl. De fleste af dem ligger mellem 2 og 6 kg. Men Danmarks rekorden er lige over 30 kg.
Næringsindhold
Med kun 0,6 gram fedt pr. 100 gram fisk er torsken en mager fisk som er rig på B12 samt A-, D- og E-vitaminer. Den byder ligeledes på et højt indhold af jod og selen. 100 gram indeholder også 18,7 gram protein og 340 kilojoule energi.

Sæson for torsk?

Torsken fanges hele året, og den smager godt hele året. Men dens kød bliver lidt mere vandet henover sommeren. Dvs. at hvis man vil smage den når kødet er lidt mere fast og saftigt, så skal man købe den i efteråret, vinteren eller i foråret. Et gammelt ordsprog siger at torsken skal man helst spise i de måneder der er R i. Den er fortsat en foretrukken fisk nytårsaften.

Hvordan tilberedes torsk?

Torsk kan tilberedes på mange måder. Den kan bl.a. steges på panden eller koges i fritureolie til fish n chips. Den smager også rigtig lækker i fad, hvor den kan bages over grønsager og serveres med kartofler og hollandaise sauce. Nytårstorsken foretrækkes af de fleste som kogt med sennepssauce til.