Havkat

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Hvordan smager havkat?

Havkat er en yderst delikat, lys rundfisk, der er fast i det meget saftige kød. Vores havkatfilét er uden ben, og det er ligeså én af årsagerne til, at havkatten er så populær som spisefisk. Havkatten kendes også under øgenavnene; “havets ulv” eller mere udbredt; “koteletfisk”. Den er ikke særlig smuk med dens bemærkelsesværdige kæbeparti og stærke kranie, men smagen er fantastisk og en sikker vinder på middagsbordet, hvis du skal servere fisk til dine gæster.

Hvor fanges havkat? Og hvordan?

Oprindeligt stammer havkatten fra Nordatlanten, men de fisk, vi leverer til din hoveddør, vil oftest stamme fra den vestlige Østersø. Her er dybden og forholdene ideelle for fisken, der lever af muslinger, rejer, krabber og hummere – det kræver styrke i kæbepartiet at knuse disse, og havkatten kan efter sigende bide et kosteskaft over. Man mener bl.a., at havkattens gode smag kommer fra den store mængde hummere, den indtager. Den fanges med bæredygtigt og havbund-venligt trawlfiskeri på havet.

Næringsindhold

Havkat er en halvfed fisk, som indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Fisken er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af E-vitamin.

Sæson for havkat?

Havkatten fanges hele året, men det er primært om foråret og sommeren, at vi ser større mængder af fisken på auktionen, men vi har den på hjemmesiden hele året rundt.

Hvordan tilberedes havkat?

Havkatfilét tilberedes meget simpelt ved fx at vende filétstykkerne i mel, salt og peber, hvorefter den bør pandesteges – ligesom mormor gjorde det med den lækre danske bøf. Tilbehøret kunne meget vel være det samme med brun sauce, bløde løg og kartofler samt grøntsager. Der er mange muligheder med en fisk som denne med en så saftig konsistens. Fileterne kan også koges/dampes eller tilberedes i ovnen. Alt i alt en venlig fisk at have med sig i køkkenet.