Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hellefisk med broccoli og citron

Hellefisk med broccoli og citron


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen anmeldelse

  • Forfatter: FriskFangetFisk

Description

Denne enkle og lækre opskrift på hellefisk med broccoli og citron kombinerer friskheden fra fisken med den lette bitterhed fra broccoli og den friske smag af citron. En perfekt balance mellem sundhed og smag, ideel til en let middag.

Hellefisk med broccoli og citronHellefisk med broccoli og citron


Ingredienser

Skaler
  • 4 hellefiskefileter (ca. 150200 g pr. filet)
  • 1 broccolihoved
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron (saft og revet skal)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 teskefuld tørret timian (eller frisk, hvis du har)
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør (valgfrit, til ekstra smag)

Fremgangsmåde

Forbered broccolien:
Skær broccolien i små buketter. Kog dem i en gryde med lidt saltet vand i 3-5 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Dræn vandet fra og læg broccolien til side.

Forbered fisken:
Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
Læg hellefiskefileterne på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr med salt, peber, timian og lidt citronrevne skal.
Skub et lille smørklat på hver filet, hvis du vil have ekstra smag.
Bag fisken i oven i ca. 12-15 minutter, eller indtil fisken flager let med en gaffel.

Sauter hvidløg:
Opvarm olivenolie i en lille pande over medium varme. Tilsæt den finthakkede hvidløg og sauter i ca. 1 minut, indtil den er duftende (pas på, den brænder hurtigt!)

Servering:
Når fisken er færdig, anret broccolien på en tallerken, placer fisken ved siden af.
Hæld hvidløgsolien over fisken og broccolien, og pres lidt citronsaft over retten.
Servér med evt. ekstra citronbåde ved siden af og eventuelt lidt kogte kartofler eller en simpel salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star