Description
En smuk nytårsforret bestående af pocheret torsk anrettet på en bund af lynstegt squash, omkranset af en cremet dildsauce og pyntet med friske citronperler, tomatconcassé og brøndkarse – en elegant og velsmagende servering.
Ingredienser
- 400 g torskefilet
- ½ liter piskefløde
- 1 bundt dild
- 2 citroner
- 1 tomat
- 50 g citronperler
- 2 squash (en grøn og en gul)
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Brøndkarse til pynt
Fremgangsmåde
Start med at skære tomaten i både, fjern kernerne og skær tomatkødet i små tern. Skær squashen i strimler og lynsteg dem kort på en varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Bring piskefløden i kog i en gryde, og tilsæt saften fra citronerne. Når saucen bobler kraftigt og tykner, tages gryden af varmen, og hakket dild tilsættes. Smag til med salt og peber. Skær torskefileten i fire lige store stykker og pochér dem i vand lige under kogepunktet i cirka 8 minutter.
Anret de lynstegte squash midt på tallerkenen, placer den pocherede torsk ovenpå, og hæld dildsaucen rundt om. Pynt med tomatconcassé, citronperler og brøndkarse.