Beskrivelse
Hel dansk pighvar – friskfanget og velsmagende.
(Scophthalmus maximus)
Fangstmetode: Trawl-/garnfiskeri
Fangstområde: FAO27
Oprindelse: Danske farvande
Landet i: Hvide Sande – Danmark
Bag fisken hel i ovnen, eller filetér den og brug skroget sammen med urter til at koge en lækker fond. Pighvaren kan tilberedes på en række måder – og vil næsten uanset hvad være vellykket.
Pighvaren indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Pighvarren er særligt rig på selen.
Tilberedning:
Kødet er hvidt, fast og velsmagende. Kan bruges både flået, hel og som filet. Kan ligesom de andre fladfisk både steges, grilles, dampes og koges.
Fisken har et mørkt tykt skind med små benpigge. Dette er dog ikke noget problem, da du starter med at børste fisken med en stiv børste, skraber undersiden fri for slim, og klipper finnerne af.
Tip! Du kan også bestille pighvarfilét. hvis du ikke har mod på selv at forarbejde fisken.
KAN FRYSES.
Holdbarhed : Opbevares den friske fisk ved 0-2 grader kan den holde sig frisk i ca. 3 dage. Opbevares fisken ved 3-5 grader i køleskabet opfordrer vi til at benytte fisken indenfor 24 timer efter levering. Ved nedfrysning er holdbarheden 3-6 mdr. Husk optøning i køleskab.
Opbevaring : Opbevares i køleskabet ved 0-5 grader. Fisken kan nedfryses.