Slethvar

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Køb slethvar online her!

Hvordan smager slethvar?

Slethvaren er en lidt overset fisk, men den byder på en fremragende smag. Dens kød er fast, hvidt, lækkert og lidt mildere end pighvarens. Ligesom pighvar så bliver fisken bedre af at få ca. 3 dage på is før den tilberedes. Slethvaren kommer da også ud af pighvar familien, men den er mere slank end en pighvar. Den bliver i gennemsnit ca. 40 til 75 cm. lang, og med en vægt på op til 2-3 kg. Den kan blive op til 7 kg.

Hvor fanges slethvar?

Slethvaren findes primært i dybere farvande herunder Nordatlanten, Østersøen og Middelhavet, den lever i typisk i dybder på ned til 50 meter vand. Vores slethvar kommer fra Nordsøen og bliver landet i Hvide Sande, eller på en af de øvrige fiskeauktioner langs vestkysten. Den er en relativt ukendt fisk, da der årligt kun landes få hundrede tons i Danmark. Den lever af krebs, småfisk og blæksprutter.

Næringsindhold

Med 3 gram fedt pr. 100 gram fisk, så betegnes slethvaren som en halvfed fisk. Den byder desuden på godt med omega 3 fedtsyrer samt ca. 16 gram protein pr. 100 gram fisk.

Sæson?

Der landes ikke så mange slethvar, så nogen gange skal man slå til når den er der, da den smager godt hele året. De fleste mener dog at den er i højsæson i maj, juni, juli og august.

Hvordan tilberedes slethvar?

Vi sælger både slethvar som hel fisk, samt i filet. Det er en super lækker spisefisk, som byder på hvidt og mildt kød. Hvis du køber den som hel fisk, så anbefaler vi at du laver den i ovnen. F.eks. med snittet grønsager, lidt bacon eller rejer. Den skal have indtil kødet indeni bliver hvidt. Hvis den er 1 kg., så skal den måske have 30 min. ved 180 grader ca. Hvis du køber den som filet, så kan du lave den i fad med grønsager eller stegt på panden.