Skrubber

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Køb fjordskrubber online her!

Hvordan smager fjordskrubber?

De fjordskubber vi sælger er fanget i Ringkøbing Fjord, og de er kendt som rigtig gode spisefisk. Den har en blød konsistent, og en kraftigere smag end rødspætten. Kropsformen og farvetegningerne ligner meget rødspættens, men dens overflade er mere ru, og i modsætning til rødspætten har den ikke røde pletter på ryggen. Ringkøbing Fjord skrubben er kendt som en lækker specialitet. Om vinteren kan den med fordel foretrækkes i stedet for rødspættefilet til julefrokosten.

Hvor fanges fjordskrubber?

Vores fjordskubber fanges i vores baghave, nemlig Ringkøbing Fjord, som jo udgør alt vandet øst for Holmsland Klit tangen hvorpå vores hjemhavn og by, Hvide Sande, ligger i midten. Fjordskubberne fanges med garn (Ne) som sættes mellem bøjer i fjorden, og hives en eller få dage senere fra fjordjoller. Skubberne er derfor altid pivfriske når de landes på auktionen i Hvide Sande. Skrubben bliver normalt omkring 30 cm. lang, men der ses indimellem eksempler på fisk omkring de 50 cm., og en vægt på op til 3 kg. Så store bliver de dog meget sjældent.

Næringsindhold

Fjordskrubben er en mager fisk, som er rig på jod, selen og B12-vitamin. Næringsindhold pr. 100 gram fisk består bl.a. af 1,6 gram fedt, 18,1 gram protein samt 367 kilojoule energi.

Sæson for fjordskrubber?

Smagen er god hele året men den topper i vinterhalvåret. Fisken er populær blandt fritidsfiskere, men også blandt lystfiskere som landet over fanger almindelige skubber på bundforfang( samme som rødspætteforfang) og med sandorm eller børsterm på krogen.

Hvordan tilberedes fjordskrubber?

Vi sælger både fjordskrubber som flået, og som filet. Som flået fisk kan den paneres og steges på panden og serveres som stegt rødspætte med kartofler. Som filet kan den ligeledes paneres og steges i smør og olie, også serveres med rugbrød, remoulade og citron. Fisken er i sæson op til jul, og den kan derfor med fordel erstatte rødspætten til julefrokosten. Men man skal være obs på at smagen er kraftigere ved skrubber og ikke helt så mild som med rødspætten.