Sej

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Køb mørksej online her!

Hvordan smager mørksej?

Mørksejen, der også bare kaldes for sej, byder på kød som er mildere end torsken, men med en mere markant smag. Mørksejen er en af de mørkeste arter fra torskefamilien. Den kan kendes på dens sorte farve på hele overdelen af fisken, samt dens underbid og dens lyse linje langs siden på fisken. Mens den er ung lever den bl.a. af plankton, lyskrebs og yngel af sild og brisling. Den voksne udgave foretrækker krebsdyr, sild, brisling og egne yngre artsfæller.

Hvor fanges mørksej?og hvordan?

Mørksejen vandre meget, og den kan ofte følge sildestimerne. Den gyder langs den Norske Rende i Skagerrak på 150-200 m. vand. Men den kan også fanges ved færøerne, langs Norges kyst og i Nordsøen. Vi sælger primært dem der fanges i den nordlige del af Nordsøen. Fisken fanges primært med trawl eller snurrevod.

Næringsindhold

Mørksejen er en meget mager fisk, som er rig på jod, kalium, selen og B12 vitaminer. Pr. 100 gram fisk består næringsindholdet bl.a. af 0,3 gram fedt, 19,3 gram protein samt 339 kilojoule energi.

Sæson for mørksej?

Mørksejen har sæson hele året, men smagen topper fra det sene forår og hel frem til december. Den landes på vestkystens fiskeauktioner det meste af året igennem.

Hvordan tilberedes mørksej?

Mørksejen er både god at stege på panden, og at bage i ovnen. Fileten kan skæres i stykker og krydres med salt, peber og lidt citron på begge sider. Derefter læggers stykkerne ovenpå snittet grønsager, det kunne f.eks. være gulerødder, porre eller squash. Hertil kan man hælde lidt hvidvin, og derpå bages den i ovnen i 20-30 minutter ved 180 grader indtil fileten skifter farve og bliver mere hvid hele vejen igennem. Den kan f.eks. serveres med ris eller kartofler og hollandaise. Vi sælger den både som filet, og som loins(ryg) som er det bedste stykke på fileten.