Rødtunger

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Køb frisk rødtunge her!

Hvordan smager rødtunge?

Rødtungen regnes for en af de finere spisefisk fra de danske farvande, og vi synes også den smager rigtig godt. Dens kød er fast, hvidt og har en sødlig smag. Det er en lille fladfisk, som kommer ud af rødspættefamilien. Den er kendetegnet ved en oval form, samt et meget lille hoved i forhold til andre faldfisk. Dens skind er brunt på øjensiden, mens det er helt hvidt på undersiden.

Hvor fanges rødtunge? og hvordan?

Rødtungen lever på mellem 10 og 250 meter vand, den lever på hård stedbund og da den er ekstremt god til at skifte farve og tilpasser sig bunden, så behøver den ikke grave sig ned. Den er udbredt ved Færøerne, England og langs den jyske vestkyst. Vores rødtunger landes da også primært i Hvide Sande, Thyborøn eller et andet sted på vestkysten. Rødtungens føde består af børsteorm, muslinger samt tanglopper. Den kan blive 50-70 cm. og veje op til 2,5 kg, men den bliver dog sjældent over 40 cm. Efter 3-6 år bliver den kønsmoden, og den gyder på 50 til 150 meters dybde henover sommeren.

Næringsindhold

Med et fedtindhold på kun 1,4 gram pr. 100 gram fisk er rødtungen er en mager fladfisk. Den er særlig rig på selen, og den indeholder desuden bl.a. 17,1 gram protein og 343 kilojoule energi pr. 100 gram.

Sæson?

Rødtungen fanges og har sæson hele året, men dens smag topper i oktober og november.

Hvordan tilberedes rødtunger?

Uanset om du køber vores rødtunger som flået eller som filet uden skind og ben, så smager de hammer godt når de bliver paneret og stegt på panden i olie og smør. Du kan panere dem i vores panermix, eller mel blandet med lidt salt og peber. Som filet kan den også bages over grønsager i ovnen. Den går rigtig godt til f.eks. sursød sovs.