Rødspætter

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Køb friske rødspætter her!

Hvordan smager rødspætte?

Rødspætten er nok den mest populære spisefisk i Danmark. Dens kød er fast, hvidt, mildt og lækkert i smagen. Den er elsket på frokostbordet, og den er ofte også populær blandt børn, måske pga. den milde smag som går godt med citron og remoulade. I Danmark bliver rødspætten sjældent over 50 cm. lang, og de fleste danske rødspætter ligger på +/- 30 cm. Rødspætten lever af orme og tyndskallede muslinger. Den er aktiv om natten når den jager føde, mens den ofte ligger nedgravet på sandbund i løbet af dagen. Den kan skifte farve, så den er camoufleret og går i et med havbunden.

Hvor fanges rødspætte og hvordan?

Rødspætten er den mest hyppige gæst på de danske fiskeauktioner. På fiskeauktionerne på Vestkysten er rødspætten ofte den fisk der er landet flest af. Den fanges stort set langs alle Danmarks kyster. Vores rødspætter er fanget i Nordsøen eller Skagerrak, og landet i Hvide Sande eller lidt længere oppe af vestkysten. Rødspætten fanges primært med trawl, gran eller snurrevod.

Næringsindhold

Rødspætten er en mager fisk der er rig på selen, jod, B12, B3 og D-vitaminer. Udvalgte næringsværdier pr. 100 gram.: fedt 1,5 gram, protein 18,2 gram. Energi: 88 kilojoule.

Sæson for rødspætte?

Rødspætten fanges og spises hele året. Den er en sikker vinder på påskebordet eller til julefrokosten. Men dens egentlige højsæson er faktisk det sene forår og sommeren, deraf det gamle ordsprog ”når skoven er grønnest, er rødspætten skønnest”.

Hvordan tilberedes rødspætte?

Man kan tilberede rødspætter på flere måder, men den er nok mest kendt og elsket når den er stegt på panden. Enten som flået rødspætte med ben i, som serveres som klassikeren stegt rødspætte med persillesovs. Eller stegt rødspættefilet med citron og remoulade som serveres med rugbrød eller pommes frites. Stegt og kogt rødspættefilet indgår – sammen med rejer – også som de vigtigste elementer i en anden dansk klassiker, nemlig stjernskuddet.