Pighvar

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Køb pighvar online her!

Hvordan smager pighvar?

Pighvaren er bredt anerkendt for at være en af de bedste spisefisk der findes. Dens kød er hvidt, fast, og det er let at tage de store stykker af fisken når den er færdigtilberedt. Den smager fantastisk, og laves ofte som en hel fisk i ovnen eller på grillen. Pighvaren har en næsten rund krop, den er hvid på undersiden som ofte ligger på havbunden. Den er mørkebrun på oversiden, men den er ekstremt god til at camouflere sig og skifte farve, så den går i et med havbunden, når den ligger og venter på sit bytte. Pighvaren har fået sit navn, da den har små pigge på den mørke side af sin krop. Pighvar hunner kan blive op til 100 cm., mens hannerne sjældent bliver over 50 cm.

Hvor fanges pighvar?

Pighvar lever på sandbund ned til ca. 80 meter vand. De trækker mod lavere vand i foråret og om sommeren. Lystfiskeri efter pighvar på lavt vand direkte fra strande 20-40 km. syd for Hvide Sande er blevet mere og mere populært de sidste par år. Pighvaren findes over et stort område, den kan bl.a. fanges langs en del af Europas vestkyst, samt ved Norge, Island og Færøerne. Den fanges også i mange af de danske farvande. De pighvar som vi sælger på shoppen er som regel fanget i Nordsøen udfor Hvide Sande, Thyborøn eller Hanstholm. Vi mener at pighvar fra Nordsøen er de bedste. De kaldes ofte vesterhavspighvar, og er ca. 30-40% dyrere end pighvar fra de indre danske farvande.

Næringsindhold

Pighvar er en halvfed fisk. Den indeholder Omega 3 fedtsyrer og er rig på selen. Udvalgte næringsværdier pr. 100 g.: fedt 3 gram, protein 16,4 gram. Energi: 393 kilojoule.

Sæson for pighvar?

Pighvar smager godt året rundt. Den må også fanges hele året, og mange begynder at erstatte nytårstorsken med pighvar. Smagen opleves dog bedst i pighvar der er fanget i foråret eller henover sommeren.

Hvordan tilberedes pighvar?

Pighvar er velegnet til flere former for tilberedning. Du kan grille den direkte på panden eller i sølvpapir. Du kan stege den på panden hel eller i filet. De fleste af vores kunder foretrækker at lave den i ovnen, pakket ind i – eller lagt ovenpå – grønsager med lidt hvidvin til.