Lange

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Køb lange online her!

Hvordan smager lange?

Kødet fra lange er hvidt, fast og magert. Lange er en lækker spisefisk der minder lidt om torsken. Den kommer også ud fra torskekvabbefamilien, og dens hoved ligner et torskehoved, mens resten af kroppen ligner en stor ål. Fiskens krop er lang, slank og rund, og kan blive op til ca. 40 kg og op til ca. 2 m. lang. De fleste af de langefileter som vi sælger på shoppen, kommer dog fra fisk som vejer mellem 2 og 6 kg.

Hvor fanges lange?

Langen lever i Atlanterhavet fra Island ned omkring de Britiske Øer og videre ned langs den vesteuropæiske kyst. I Danmark kan den fanges i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Vi sælger flest lange fra Nordsøen. Fisken er en bundfisk som normalt lever på mellem 40 og 600 meter dybt vand. Den betragtes som en grådig rovfisk, da den går efter mange fiskearter som f.eks. mindre kulmule og sej, men også dens egne artsfæller.

Næringsindhold

Langen er en mager fisk, som kun indeholder 0,2 gram fedt pr 100 gram lange. Den er meget rig på selen, og den indeholder desuden 19,8 gram protein pr. 100 gram fisk.

Sæson for lange?

Langen gyder fra april til juli. Den må fanges hele året og er særlig god fra januar til april.

Hvordan tilberedes lange?

Lange er en lækker spisefisk som kan tilberedes på mange måder. Den kan vendes i mel blandet med lidt salt og peber, og derefter steges i olie på panden, hvorefter den serveres med smørsovs og nye kartofler. Den kan også koges, bages i ovnen, steges eller grilles på skindsiden. Langefilet kan også tørres eller saltes. Saltet rogn fra Lange anses for at være en delikatesse i Spanien.