Laks

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Køb laks online her!

Hvordan smager laks?

Laks er blandt de mest værdsatte spisefisk i Danmark pga. dens gode smag, dens utallige serveringsmuligheder samt dens sundhedsfordele. Laksens kød er lyserødt og fast, og den får sin indvendige røde farve fra de rejer, den elsker at spise. Danske vildlaks tilbringer de første 2 til 4 år af deres liv i danske åer eller vandløb, derefter trækker de ud i havet, hvor de hurtigt tilpasser sig og begynder at vokse. I havet lever fisken af sild, brislinger og rejer.

Hvor fanges laksen?

Laks var tidligere en dyr og eksklusiv fiskeart, men efterhånden som man er begyndt at opdrætte laks, så er den blevet udbredt som en af de mest solgte fisk i Danmark. I dag fanges fisken næsten kun på fiskestang. Vores laks er dansk, og bæredygtigt opdrættet laks fra Atlantic Sapphire. Den er fri for medicin mod orme og parasitter. Læs mere herom på https://atlanticsapphire.com/. Vi har både hele laks samt laksefiléter og laksesteaks. Derudover indgår vores bæredygtige danske laks også i mange af vores sammensatte kasser.

Næringsindhold.

Laksen er en fed fiskeart. Vores bæredygtige danske laks indeholder 15 gram fedt pr. 100 gram. Den er rig på omega-3 fedtsyrer, som nedsætter sandsynligheden for livstilssygdomme. Endvidere indeholder fisken godt med D-vitaminer.

Sæson for laksen?

Da laksen er opdrættet, er den i sæson hele året. Lystfiskeriet efter laks i åer foregår fra midt i april og frem til oktober.

Hvordan tilberedes laksen?

Laks kan tilberedes og serveres på et utal af måder. Den kan bl.a. serveres rå i sushi, bagt i ovnen, stegt på panden, i pastaretter eller på grillen. Men kan med fordel grille eller stege den på skindsiden, da det giver smag til fisken, og det gør samtidig, at fisken lettere slipper grillen/panden. Den er færdig, når den har skiftet farve hele vejen igennem filéten. Vend den evt. til sidst og giv den 30 sek. med skindet opad, når filéten har skiftet farve.