Kulmule

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Køb kulmule online her!

Hvordan smager kulmule?

Vi mener, at kulmulen er en undervurderet fisk. Den smager fantastisk og er ofte ikke særlig dyr. Fisken er en delikatesse i nogle lande, men alligevel er den ukendt for mange danskere – endnu. Kulmulens filét er hvid, saftig og mild i smagen. Flagerne i fileten er lidt mindre end f.eks. torskens. Navnet kommer af, at kulmulens mund er kulsort, og den har i øvrigt meget spidse tænder.

Hvor fanges kulmulen?

Kulmulen findes både i Atlanterhavet, Middelhavet og Sortehavet. De kulmuler, vi sælger hos friskfangetfisk.dk, fanges mest i Nordsøen eller Skagerrak primært med trawl. Fisken opholder sig nær bunden på op til 300 meters vanddybde. Den søger længere op i vandet, når den jager om natten. Normalt bliver den max. 10 kg og 120 cm. lang. De fleste af de kulmuler, der landes nær Hvide Sande, ligger mellem 1 og 4 kg. Danmarksrekorden for kulmule på fiskestang er fra 2018 og på 12,7 kg.

Næringsindhold.

Kulmulen er en mager fisk, der indeholder 0,4 gram fedt pr. 100 gram. Den er desuden rig på selen. Fisken har et proteinindhold på 16,5/100 gram fisk. Energiindholdet i 100 gram kulmule er 71 kilokalorier og 295 kilojoule. Gravide anbefales max. 200 gram rovfisk (herunder kulmule) om ugen.

Sæson for kulmule?

Kulmulen er i sæson hele året. Der fanges flest i foråret og hen over sommeren, hvor den trækker tættere på land i forbindelse med gydning. Nogle mener også, at den smager bedst fra maj til august, måske fordi det er en lækker fisk at smide på grillen.

Hvordan tilberedes kulmule?

Kulmulen kan tilberedes på flere måder. Vi leverer den i filét med skind på, da den er særdeles god at stege på grillen eller på panden. Giv den fx bare salt og peber og grill/steg den indtil filéten skifter farve fra gråhvid til helt hvid op igennem. Giv den evt. 30 sekunder til sidst på filet siden. Serveres med nye kartofler og grøn salat.