Kuller

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Køb kuller online her!

Hvordan smager kuller?

Kulleren er torskens ukendte fætter. Dens kød er hvidt, fast og lækkert. Flagerne i filéten er lidt mindre end torsken. Kuller er en lidt overset fisk, da den ikke landes i samme mængder som f.eks. torsk, men den får tit genvalg af dem, der har prøvet den. Kuller kan med fordel erstatte torsk i sommerhalvåret, da kulleren – i modsætning til torsk – er i sæson her.

Hvor fanges kuller?

Kulleren er udbredt over det meste af det nordlige Atlanterhav. Det er en bundfisk, som lever i vanddybder på ned til 300 m. I Danmark fanges den primært i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Hovedparten af de kullere, der bliver landet i Danmark, fanges med trawl. Men de kan også fanges med snurrevod. Fisken kan blive op til 1 m. lang og nå en vægt på 20 kg. De kullere, der landes i Danmark, er typisk mellem 1 og 3-4 kg. Det er en fisk fra torskefamilien Gadidae, og den er den eneste art i slægten Melanogrammus.

Næringsindhold

Kuller er en mager fisk, der indeholder 1 gram fedt pr. 100 gram. Den er desuden rig på selen, og har et proteinindhold på 18,9/100 gram fisk.

Sæson for kuller?

I modsætning til torsken, så smager kuller bedst i det sene forår og hen over sommeren. Den kan spises hele året, men dens primære sæson er i maj, juni, juli, august og september.

Hvordan tilberedes kuller?

Kulleren kan tilberedes på mange måder. Den kan f.eks. paneres og steges i smør på panden. Den kan også grilles, koges eller dampes i ovnen, f.eks. i fad ovenpå snittet grøntsager med lidt hvidvin og citron. Den skal ca. have 20-25 min. i ovnen ved 180 grader.