Hornfisk

Viser et enkelt resultat

Viser et enkelt resultat

Køb hornfisk online her!

Hvordan smager hornfisk?

Hornfiskens kød er lyst med grå toner. Smagen er lækker og mild. Den bevæger sig hurtigt i vandet, og den lever af krebsdyr samt andre småfisk. Den rammer Danmark i det sene forår. Hornfisken er kendetegnet ved dens lange horn samt dens karakteristiske grønne ben.

Hvor fanges hornfisk?

Hornfisken lever i Østersøen, Atlanterhavet og Middelhavet. I foråret ankommer den til de danske kyster for at gyde. Fisken jager i overfladen, og den kan ofte fanges på steder med strøm eller på steder med ålegræs, hvori den lægger sine æg. Hornfisken kan fanges over hele Danmark, og den er meget populær blandt lystfiskere. I Hvide Sande fanges fisken ofte ved slusen af lystfiskere, som lokker den til at bide på blink, sildeforfang eller rejer på flåd. Erhvervs- og fritidsfiskerne fanger den ofte i bundgarn.

Næringsindhold

Hornfisken er en mellemfed fisk, der indeholder 3 gram fedt pr. 100 gram. Den er desuden rig på selen, jod og B-12 samt D-vitaminer. Fisken har et højt proteinindhold på 22/100 gram fisk.

Sæson for hornfisk?

Hornfisken er en forårsbebuder, der som regel kan fanges i danske farvande fra april og frem til sensommeren. I Hvide Sande fanges den ofte fra midt i april og til starten af juni, hvorefter den forsvinder en måneds tid for så at komme retur senere på sommeren.

Hvordan tilberedes Hornfisk?

Hornfisken kan laves på flere måder. Som filét kan den skæres i stykker på ca. 10 cm, derefter vendes i rugmel, der er blandet med salt og peber, og steges i smør på panden ca. 4 min. på hver side. Den kan f.eks. serveres med nye kartofler og grøn salat, men fisken kan også bages. Giv filéten salt og peber, rul den sammen og stil den i et fad sammen med cherrytomater, citronsaft og olivenolie. Herefter bages fisken i 15 min. ved 200 grader. Hornfiskefiléten kan herefter serveres med cherrytomaterne og saften fra fadet oven på en rucolasalat, som er svitset hurtigt på panden med olivenolie, salt og peber.