Helleflynder

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Køb helleflynder online her!

Hvordan smager helleflynder?

Helleflynderen byder på hvidt, fast, lidt sødt og meget lækkert kød. Mange fiskeelskere har den som favoritfisk. Den kan blive over 2 m. lang, og den er blandt de største fladfisk i verden. Sammenlignet med andre fladfisk, så er det en slank fisk.

Hvor fanges helleflynder?

Helleflynderen lever i den nordlige del af Atlanterhavet og fanges bl.a. ved Grønland og på Island. I Danmark kan den fanges i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Den lever på ned til 2000 m. vanddybde, og den opholder sig mest ved bunden, hvor den er godt kamufleret. Hen over sommeren søger den mod kysten og lavere vanddybder. Helleflynderen lever af mindre fisk og skaldyr. Pga. fiskens popularitet opdrættes den nu i bl.a. Canada og England. De helleflyndere, vi sælger, er dog fanget af fiskere, typisk i Nordsøen eller Skagerrak.

Næringsindhold

Helleflynderen er en halvfed fisk med 2,4 gram fedt pr. 100 gram. Den er desuden rig på A- og D-vitaminer. Fisken har et proteinindhold på 20,6/100 gram fisk, og den er rig på omega-3 fedtsyrer. Gravide og børn under 14 år bør max. indtage 100 gram helleflynder om ugen.

Sæson for helleflynder?

Fisken kan fanges og spises hele året, men smagen opleves bedst i foråret og hen over sommeren.

Hvordan tilberedes helleflynder?

Helleflynder er en lækker fisk, som både kan spises hel og som filét. Den kan grilles, steges, røges og laves i ovnen. Klip f.eks. hovedet af en hel helleflynder, og skær den derefter op i midten på den mørke overside, og skær den derefter lidt ud til begge sider. Giv den salt og peber, og fyld den op med snittede grønsager som f.eks. gulerødder og porrer, samt citronsaft og lidt hvidvin. Giv den 20 til 30 min. i oven ved 180 grader alt efter størrelsen på fisken. Servér den herefter med nye kartofler eller ris med en lækker hjemmelavet hollandaisesauce. Helleflyndefilét kan også paneres og steges i smør på panden.