Havtaske

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Køb havtaske online her!

Hvordan smager havtaske?

Havtasken går under mange navne, bl.a. bredflab, gumminakke og Harley-Davidson. Det er en stor flad fisk, hvor halen samt kæberne (kinderne) benyttes som yderst lækker og delikat fiskekød. Havtasken er en udsøgt og mager delikatessefisk, hvis kød sammenlignes med hummer i smag og konsistens. Fisken er en fremragende spisefisk, der er benfri og nem at tilberede.

Hvor fanges havtaske?

Havtaske fanges i danske farvande i Nordsøen og ellers som bifangst ved almindeligt trawl-fiskeri. Fisken er en bundfisk, der kan kamuflere sig på bunden, hvor den ligger og venter til en mindre fisk eller skaldyr bliver lokket tæt på af den lille rygfinne. Når byttet er tæt nok på, bliver det suget ind ved hjælp af et undertryk. En teknik vi også kender fra andre typer fisk. Havtasken spiser småfisk og søfugle.

Næringsindhold

Havtaske er en af de mest magre fisk, der ligesom anden fisk indeholder sunde omega-3 fedtsyrer. Derudover er den rig på protein med ca. 15-16 gram pr. 100 gram fisk. Fedtindholdet er lavt og mellem 0-2 gram pr. 100 gram.

Sæson for havtaske

Havtasken er i sæson hele året rundt, men opleves med mest smag fra september til januar.

Hvordan tilberedes havtaske?

Havtaske er en nem fisk, da den kan tilberedes på de fleste måder, og den kræver ikke det store køkkencertifikat at få gæsterne til at måbe over lækker fisk på spisebordet. Den er velegnet til stegning, grill og supper grundet den lækre smag. Vi har havtaske i forskellige varianter, så du kan tilpasse til din planlagte fiskeret. Du går ikke fejl i byen med denne fisk på menuen.