Udgivet i Skriv en kommentar

Havtaskekæber med ærte-,eddamamme- blomkålspuré

Havtaskekæber

– Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
– Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
– Krydr med tangsaltsalt og peber.
– Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering. 
– Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
– Pynt med babyspinatblade.
IngredienserFremgangsmåde

Salat

  • ½ blomkålshoved
  • 3 dl ærter
  • 2 dl Edamame bønner
  • 1 dl øko piskefløde
  • Tangsalt og peber
  • Tilbehør pynt:
  • 4 spsk saltede kapers
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk Tangsalt
  • Krydderurter til pynt

Tilbehør trøffeltangmayo:

  • 2 tsk. tangtrøffel ca. 3-4gram
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk. rødvin el. æblecidereddike
  • 2 Pasteuriseret æggeblommer (tages ud af køleren 30 før brug)
  • Tangsalt & peber

 Havtaskekæber:

  • 8 havtaskekæber eller 2 til hver
  • 2 dl tør hvidvin
  • ½  Saft og skal fra øko citron
  • salt og peber
Salat

Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min. De sidste 3 minutter koges de frosne ærter og edamame bønner med kålen.
Hæld vandet fra, og blend blomkålen, bønner og ærter med en stavblender i gryden.
Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.

Tilbehør Pynt
Rist kapers på en pande i lidt go olie til de er sprøde (pas på det kan godt sprutte lidt når de kommer på panden).
Gi dem et skvæt tangsalt så de er sprøde og let saltet.

Tilbehør trøffeltangmayo:
2 tsk. tangtrøffel lunes op i 2 dl. smagsneutral olie v/ middelvarme (tangtrøflen varmes op i olien, for at trække smagsstofferne ud).
Olien køles ned så den har ca. samme temperatur som æggeblommer.                       
Æggeblommer blandes med eddike, salt og peber – hvis man har en go’ arm, kan man gøre det i hånden – jeg bruger en lille hurtighakker.
Når blandingen er dejlig luftig, tilsættes olien lidt af gangen.
Start forsigtigt, og øg tempoet i takt med at blandingen tykner.
Voilá, du kan nu lave mayo med tang.

Havtaskekæber
Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
Krydr med tangsaltsalt og peber.
Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering. 
Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
Pynt med babyspinatblade.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.